top of page

Bezinkstraat

De containerbakken van Vlerk zijn multifunctioneel inzetbaar. Een mogelijke toepassing is de bezinkstraat. Het doel van de bezinkstraat is het verkrijgen van schoon water door het sediment eruit te halen. Dit sediment wordt eruit deze te laten bezinken.

 

Het bezinken van de sediment wordt mogelijk gemaakt door de vloeistof van de ene naar de andere containerbak te laten lopen. Doordat de vloeistof enige afstand moet afleggen, zullen de zwaardere deeltjes (het sediment) naar beneden zakken. Het sediment wordt naderhand uit de containerbakken geschept of kan worden afgevoerd bij het ophalen van de containerbakken.

 

De bezinkstraat wordt opgebouwd uit de vloeistofdichte schep- en bezinkbakken van 15m3, 23m3, 31m3 en 41m3. In deze containerbakken is het toegestaan, met beleid, te scheppen met een kraan. Doordat de bakken per stap 30centimeter lager worden, kan doormiddel van PE buizen het water overstromen naar de volgende containerbakken.

 

De bezinkstraat wordt geleverd door de vrachtwagen van Vlerk inclusief de PE buizen, slangen en verlopen. Op deze manier is in bedrijfsstelling op kort termijn mogelijk.

Bezinkstraat + pomp.JPG
bottom of page