top of page

Over ons

Vlerk Groep

Vlerk is een middelgroot transport- en verhuurbedrijf en gevestigd in Lopik. We voeren een breed scala aan projecten uit en kunnen terugvallen op onze jarenlange expertise. Onze focus ligt op het leveren van kwaliteit aan onze opdrachtgevers. Om dit te bereiken ontwikkelen we in eigen beheer onze producten en oplossingen.

 

We voeren onze werkzaamheden uit in verschillende markten zoals de geothermie, GWW, stadsverwarming en de sprinklerinstallatie. Door voortdurend te innoveren, ontwikkelen wij voor een specifieke toepassing de geschikte producten en procedures.

Historie

Op 1 april 1994 start Henk de Jong met zijn eigen zand-, grind- en grondhandel. Als bedrijfsterrein wordt er gebruik gemaakt van de ruimte rondom het huis van de ouders. In het tweede jaar wordt een Terberg vrachtwagen aangeschaft met een kabelsysteem.

Photo24.jpg

De eerste vacuumtank

In 1996 wordt de eerste tank aangekocht met een vacuümpomp. 

Vuurwerkramp Enschede

In 1999 worden er nieuwe containerbakken afgeleverd voor de transport van afval. Bij het afvoeren van het afval na de vuurwerkramp in Enschede, meldden de opdrachtgevers dat er water uit de afvalcontainers lekt. De nieuwe containerbakken zijn toen vloeistofdicht gemaakt.

Nieuw bedrijfspand

Door de jaren heen wordt de ruimte toch te klein voor de groei van het bedrijf. In 2006 wordt de overstap gemaakt naar het industrieterrein 'De Copen' in Lopik. 

Ontwikkeling Vlerktank 120m3

In 2010 wordt de eerste Vlerktank van 120m3 afgeleverd. In hetzelfde jaar wordt de zand-, grind- en grondhandel geheel afgestoten inclusief de activiteiten in de afval. De focus richt zich volledig op de transport en opslag van vloeistoffen. 

bottom of page